Røntgen

Undersøkelser med røntgen er ofte nødvendig før implantatbehandling og i forkant av kirurgiske inngrep.

 – SpesDent

CBCT – røntgen i 3D

Hos SpesDent bruker vi CBCT-røntgenmaskin – Morita Veraview X800 – til røntgenundersøkelser.

Maskinen er en av de mest anerkjente CBCT-maskinene på markedet og gir meget nøyaktige 3D-røntgenbilder. Sammenliknet med tradisjonelle CT-undersøkelser gir CBCT-undersøkelsene svært lave stråledoser.

En CBCT-undersøkelse er ofte nødvendig ved utredning før implantatbehandling og i forkant av kirurgiske inngrep. Vårt avanserte røntgenutstyr gjør at vi kan tilby pasienter tryggere og mer forutsigbar kirurgisk behandling.

Henvisninger for CBCT-undersøkelser

SpesDent tar imot henvisninger for CBCT-undersøkelser av tenner og kjever. Problemstillinger vi kan undersøke innbefatter:

  • Beliggenhet av retinerte tenner – tenner som ikke har kommet opp fra tannkjøttet.
  • Vurdering av benforhold før implantatbehandling.
  • Forandringer i kjeveleddet.

For øre-nese-hals-leger kan CBCT-undersøkelse av bihulene være et alternativt til normal CT-undersøkelse. CBCT-undersøkelsen blir vurdert av spesialistene i kjeve- og ansiktsradiologi Stein Johannessen og Grethe Blindheim.

Henvisende tannlege eller lege får tilsendt røntgenopptaket på DVD sammen med røntgenbeskrivelsen. DVD-en inneholder relevant programvare slik at man kan se røntgenbildene på sin egen datamaskin.

Vi tar også imot henvisninger fra tannleger som ønsker panoramarøntgen (OPG) av sine pasienter. Disse røntgenundersøkelsene oversendes på fotopapir eller DVD, alt etter tannlegens ønske.

Røntgen i SpesDent

Våre spesialister på røntgen

Vi samarbeider med spesialist i kjeve- og ansiktsradiologi, Stein Johannessen.